home  |  links  |  contact

Stress counselling

Bij ieder persoon uit stress zich op een andere manier. Het is vaak de combinatie van symptomen die op stress wijst. Dit kunnen stress-reacties of stress gerelateerde fysieke klachten zijn. Bij een combinatie van meerdere stress-symptomen is er meestal sprake van een (alarmerende) hoge mate van stress. Voorbeelden van deze symptomen zijn:

- gedragsmatige reacties
- lichamelijke reacties
- gevoelsmatige reacties
- mentale reacties (denken)

 

Wat is Stresscounselling

Counselling en coaching worden vaak ik één adem genoemd. Toch is er een wezenlijk verschil. Bij counselling ligt de nadruk meer op het psychisch / emotionele vlak en bij coaching meer op het vlak van persoonlijke effectiviteit. Stresscounselling is een laagdrempelige vorm van psychosociale hulpverlening van korte duur. Laagdrempelig houdt in, dat je ook zonder een doorverwijzing van je huisarts hulp kunt zoeken bij een Stresscounsellor. Bij stresscounselling word je door middel van gesprekken en ondersteuning geholpen, om binnen de mogelijkheden die je hebt, tot inzichten en acties te komen die leiden tot een voor jou gewenst levensresultaat. Bij Stress counseling worden mensen met problemen niet gezien als patiënten, maar als mensen die geholpen willen worden om zelf hun weg naar persoonlijke groei te hervinden.

 

Wanneer Stresscounselling

Stresscounselling richt zich erop je te helpen om gebruik te maken van je innerlijk vermogen om beter overweg te kunnen met levensproblemen.Herken jij jezelf in een van de volgende situaties? Dan kan counselling voor jou uitkomst bieden.

 

- Stress, overspannenheid en (dreigende) burnout
- Bij een opgebrand gevoel
- Bij emotionele problemen
- Bij chronische vermoeidheid
- Bij communicatieproblemen en conflicten
- Bij leermoeilijkheden
- Bij rouw en verlies
- Bij slaapproblemen en concentratieverlies
- Bij klachten van depressieve aard
- Bij vage lichamelijke klachten
- Bij een gevoel van te veel moeten
- Bij relatieproblemen
- Bij stress in het gezin en opvoeding
- Bij een gevoel van onrust en doorlopend piekeren
- Bij werk gerelateerde stress
- Bij zingeving- of levensvragen
- Bij emotioneel eetgedrag

^ Naar boven